Hans Moolenaar Wijnkoperij
 
Hans Moolenaar WijnkoperijOver Hans Moolenaar WijnkoperijShop/Assortiment Hans Moolenaar WijnkoperijNieuws Hans Moolenaar Wijnkoperijcontact met Hans Moolenaar WijnkoperijRoute naar Hans Moolenaar WijnkoperijLinks met Hans Moolenaar Wijnkoperij


Wijnkoperij Hans_Moolenaar


Nieuws van Hans Moolenaar

Nieuwsfeiten

Duitsland - Lastige oogst 2006
In diverse gebieden in Duitsland heeft de combinatie van regen en relatief milde temperaturen dit najaar gezorgd voor een gecompliceerde oogst. Dit kwam door een plotselinge versnelling in de rijping met tegelijkertijd een zich snel ontwikkelende rotting van de onedele soort. Niet alleen zuidelijke gebieden als Baden en de Pfalz kregen hiermee te kampen, maar meer noordelijke gebieden als Rheingau en Moezel evenzeer. Daardoor was in vele gevallen een snelle pluk noodzakelijk om eventuele schade door meer regen te voorkomen. Positief is wel dat het met de rijpheid van de druiven  over het algemeen goed zit. De mostgewichten liggen in de regel boven het langjarig gemiddelde.
Frankrijk - Oogst 2006 geraamd op 53,9 miljoen hectoliter
Volgens ramingen van de statistische dienst van het Franse ministerie van landbouw zal de oogst 2006 53,9 miljoen hectoliter bedragen. Dit volume is verdeeld over 24,1 miljoen hl voor wijnen met herkomstbenaming (VQPRD), 15,2 miljoen hl voor vins de pays, 9,1 miljoen hl voor basiswijn voor de productie van Cognac en 5,5 miljoen hl voor vins de table.
lees meer..

Hans Moolenaar 25 10 2006 geen reacties

schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

HANS MOOLENAAR WIJNKOPERIJ BV / KvK Amsterdam 34067287 || Bloemendaal || tel: 023 525 77 39 || info@hansmoolenaar.nl