Hans Moolenaar Wijnkoperij
 
Hans Moolenaar WijnkoperijOver Hans Moolenaar WijnkoperijShop/Assortiment Hans Moolenaar WijnkoperijNieuws Hans Moolenaar Wijnkoperijcontact met Hans Moolenaar WijnkoperijRoute naar Hans Moolenaar WijnkoperijLinks met Hans Moolenaar Wijnkoperij


Wijnkoperij Hans_Moolenaar


Nieuws van Hans Moolenaar

Accijnskwestie

Wijnliefhebbers moeten Nederland accijns betalen

LUXEMBURG - Wie wijn laat overkomen uit Frankrijk of een ander EU-land moet wel degelijk accijns betalen. Alleen als de flessen persoonlijk zijn meegenomen, hoeft dat niet.

Het Europees Hof van Justitie heeft dat donderdag bepaald in een zaak tegen ongeveer zeventig Nederlandse wijnliefhebbers. Leden van de 'Cercle des amis du vin' bestelde voor eigen gebruik wijn bij Franse fabrikanten. Ze lieten een transportbedrijf de flessen ophalen in Frankrijk, waar accijns veel lager is dan in Nederland. 
 
De Nederlandse belastingdienst vond de actie niet zo'n goed idee en eiste ruim 900 euro accijns op de partij wijn. De groep vocht de aanslag aan tot aan de Hoge Raad in Nederland, die de zaak voorlegde aan het Europees Hof in Luxemburg. Het Hof erkent dat er een leemte in de EU-wetgeving is. Maar het vreest voor fraude als groepjes particulieren wijn gaan importeren.

De Europese Commissie had op een andere uitspraak gehoopt. Brussel vindt dat kleine verzendingen tussen particulieren vrijgesteld moeten zijn van accijns in het invoerland.

Om de leemte in de regels op te vullen, heeft de Europese Commissie inmiddels een voorstel ingediend bij de EU-landen. De vrijstelling van accijns geldt dan uitdrukkelijk ook voor verzendingen door een transportbedrijf of anderen.

Bron: www.nu.nl

Hans Moolenaar 23 11 2006 geen reacties

Aktie Canteperdrix November 2006

Onlangs was Verena Wyss in Nederland en heeft onze proeverij bij SnowPlanet opgeluisterd. Ik mag wel zeggen dat ik zeer trots was deze beroemde wijnmaker te mogen verwelkomen op onze proeverij…. Gezien de grote belangstelling voor haar wijnen, hebben we besloten een actie met haar wijnen te gaan doen. 

Lees verder op onze winkelpagina .................

Hans Moolenaar 13 11 2006 geen reacties

It takes a lot of beer to make a good wine

Op Australianwine.nl kunt u het verhaal lezen over het Tasmaans avontuur van onze goede vriend Ashley Huntington , voormalig senior wijnmaker van Domaine de la Baume
"Tegenwoordig wordt er wijn en bier geproefd onder de Tasmaanse zon, want eind 2004 kochten Ashley en zijn vrouw Jane een boerderij met 600 hectare grond in de Tasmaanse Derwent Valley. Hun focus is wine, beer & beef. Het bier is inmiddels op de markt en de eerste zending is net aangekomen in Nederland!"

"Hans Moolenaar Wijnkoperij heeft zojuist de eerste zending Tasmaanse wijn, whiskey en Two Metre Tall bier ontvangen die uitgezocht is tijdens het bezoek van de familie Moolenaar aan Tasmanië begin 2006

The Two Metre Tall Company (Derwent Valley, Tasmania)
Forester Pale Ale, smaakvolle bitter pale ale met Pride of Ringwood hop verbouwd in de Forester region van Noord Oost Tasmanië. Ongefilterd en gefermenteerd op fles. Volledig natuurlijk 
 
Meadowbank Estate (Derwent Valley, Tasmania)
2005 Sauvignon Blanc
2004 Pinot Noir 
2004 Henry James Pinot Noir

2004 Mardi Sparkling

Kelvedon Estate (East Coast Tasmania)
2005 Pinot Noir

The Lark Distillery
Tasmanian Single Malt Whiskey, gedistilleerd uit het puurste water op aarde!

Hans Moolenaar 01 11 2006 geen reacties

schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

HANS MOOLENAAR WIJNKOPERIJ BV / KvK Amsterdam 34067287 || Bloemendaal || tel: 023 525 77 39 || info@hansmoolenaar.nl