Hans Moolenaar Wijnkoperij
 
Hans Moolenaar WijnkoperijOver Hans Moolenaar WijnkoperijShop/Assortiment Hans Moolenaar WijnkoperijNieuws Hans Moolenaar Wijnkoperijcontact met Hans Moolenaar WijnkoperijRoute naar Hans Moolenaar WijnkoperijLinks met Hans Moolenaar Wijnkoperij


Wijnkoperij Hans_Moolenaar


Nieuws van Hans Moolenaar

Bloemendaal Jazz 7 Juli 2007

Bloemendaal Jazz


Download de aankondiging in .pdf.

Hans Moolenaar 29 06 2007 een reactie

Nieuwsfeiten

Einde Australische wijn genaamd champagne of port

In de strijd om de naamvoering van champagne en port lijkt Australië de eerste verliezer. Vanaf volgend jaar mogen Australische wijnenen niet meer de naam champagne of port dragen. Dat is het gevolg van een 'wijnverdrag' tussen onderhandelaars namens Australië en de Europese Unie.

Het verdrag vervangt eerdere afspraken uit 1994 en moet nog worden goedgekeurd door de Australische regering en de EU-lidstaten. Het brengt Australische wijn ook onder de EU-regels voor etikettering.

Amerikaanse bedrijven kunnen nog wel de namen champagne en port gebruiken. De EU is daarover met de VS nog in onderhandeling.

De EU exporteerde vorig jaar voor 62 miljoen euro wijn naar Australië en importeerde voor 868 miljoen.

Champagne

De wijnen uit alleen de Franse Champagnestreek dragen de naam Champagne. Het is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk. 

Port

In de Portwet van 1756 wordt bepaald welke wijn port genoemd mag worden. Er staat in omschreven uit welk gebied de druif afkomstig moet zijn en welke druivensoorten gebruikt mogen worden. De Port-streek ligt in het noorden van Portugal langs de rivier de Douro.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

Hans Moolenaar 12 06 2007 geen reacties

schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

HANS MOOLENAAR WIJNKOPERIJ BV / KvK Amsterdam 34067287 || Bloemendaal || tel: 023 525 77 39 || info@hansmoolenaar.nl