Hans Moolenaar Wijnkoperij
 
Hans Moolenaar WijnkoperijOver Hans Moolenaar WijnkoperijShop/Assortiment Hans Moolenaar WijnkoperijNieuws Hans Moolenaar Wijnkoperijcontact met Hans Moolenaar WijnkoperijRoute naar Hans Moolenaar WijnkoperijLinks met Hans Moolenaar Wijnkoperij


Wijnkoperij Hans_Moolenaar


Nieuws van Hans Moolenaar

Fotoimpressie wijnproeverij Snowplanet

Hieronder vindt u een fotoimpressie door Maud de Haas van de Hans Moolenaar wijnproeverij zoals zondag 18 november gehouden in Snowplanet. De proeverij is uitstekend bezocht en we hopen dat u net zoveel plezier heeft gehad als wij.

lees meer..

Hans Moolenaar 26 11 2007 een reactie

CHAMPAGNE AAN ZEE & SPRANKELEND

Champagne aan Zee was een groot feest voor de meer dan 700 bezoekers in de Hotels van Oranje. Het grotere aantal bezoeker bevestigd  het beeld dat de interesse in mousserende wijn stijgend is.
Op deze overzichtsproeverij waren meer dan 20 champagnehuizen vertegenwoordigd en evenveel  producenten van mousserende wijnwereld  buiten champagne vertegenwoordigd.  Ook de speciale proeverijen (Roséchampagne, Kaviaar, Charles Heidsieck, Taittinger en Nicolas Feuillatte) waren allen volgeboekt.
 
Wat zou Champagne aan Zee zijn zonder een uitverkiezing van een ‘beste Champagne Brut’? Een winnaar die wordt gekozen na uitgebreid proeven van een groot aantal Brut Champagnes van kwaliteit. Een echte competitie, waarbij grote namen niet tellen. Want er wordt blind geproefd. En waar eerste worden een grote eer is, is het helemaal geen schande om geen winnaar te zijn. De kwaliteit is over de gehele linie domweg bijzonder goed.

lees meer..

Hans Moolenaar 20 11 2007 geen reacties

Verandering Locatie Wijnproeverij 18 November 2007

Gezien de vele aanmeldingen (thans 460 personen), zien we ons genoodzaakt de locatie van proeven aan te passen. We dienen te zorgen voor uw en onze veiligheid!

Oude locatie: Opslag Hans Moolenaar Wijnkoperij, Industrieterrein de Waarderpolder, A. Hofmanweg 2-g , 2031 BH Haarlem.

Nieuwe locatie:

SnowPlanet | Recreatiegebied Spaarnwoude
Heuvelweg 6-8
1981 LV Velsen-Zuid
T: +31 (0)255 545 848
De 'coolste' indoorsneeuwpiste met 230 meter echte sneeuw!


Download hier de routebeschrijving in pdf formaat!

Grote dank is verschuldigd aan SnowPlanet die ons op deze korte termijn ‘uit de brand’ heeft willen helpen!
Net als andere jaren kunnen we gebruik maken van de 2 bovenzalen welke uitkijken over de piste.


Wellicht heeft u zich al per email aangemeld en onverhoopt toch verhinderd zijn te komen, wilt u mij dan op de hoogte stellen? Bij voorkeur per email, info@hansmoolenaar.nl

Na afloop van onze wijnproeverij heeft u de mogelijkheid – tegen een aangepast tarief – tot een diner in The Lodge.
Men kan een zeer smakelijk 3-gangen keuzediner nuttigen voor € 29,50 p.p. en hierbij voor € 7,50 extra ook een hoofdgerecht van de stoere grillkaart van The Lodge kiezen.
Er is ook een uitgebreid 5-gangen keuzediner voor slechts € 34,50 per persoon.
Genieten bij de brandende open haard in een warme ambiance, uiteraard gecombineerd met een goed glas wijn van Hans Moolenaar Wijnkoperij!
Reserveren op voorhand is gewenst, telefonisch bij de receptie van SnowPlanet 7 dagen per week op nummer 0255-545848.

Ten overvloede wijzen wij u op het feit dat het een wijnproeverij voor volwassenen betreft.

Wij zien u graag de 18e November (14-18.00 uur) bij SnowPlanet!

Hans Moolenaar 06 11 2007 een reactie

Aards door Pieter Nijdam

Uit de rubriek Eten en Genieten, Telegraaf, 2 november 2007.

AMSTERDAM - Wie vroeger wel eens kampeerde aan de oevers van een riviertje in de Dordogne, kan zich ongetwijfeld een paar dingen herinneren: het barstte er altijd van de Nederlanders en het regende vaak. Niet voor niets is de Dordogne een van Frankrijks groenste gebieden. Nu weet u de reden.

Als de donderwolken weer eens samenpakten, haastten de campinggasten zich massaal naar de plaatselijke bar tabac, waar de tijd werd gedood met liters Valstar bier en pikzwarte bittere landwijn.
Nederlanders zijn er nog steeds, zij het dat ze de tent hebben verruild voor een tweede huis. Valstar bestaat ook nog en over de regen kunnen we beter zwijgen. Maar naar één ding zullen we vergeefs zoeken; de pikzwarte bittere landwijn van vroeger is niet meer.

Er is de laatste jaren veel gebeurd in de omgeving van Cahors, waarnaar de wijnen zijn vernoemd. De oude boeren werden opgevolgd door hun dochters en zonen, die wijnbouw leerden aan hogeschool en universiteit. Tradities maakten plaats voor moderne technieken. Het is nog maar twintig jaar geleden dat de Britse wijnschrijver Jancis Robinson in haar standaardwerk ’Wijnen, druiven en wijngaarden’ de wijnen van de oorspronkelijke cot-druif afdoet als „een soort verwaterde boerenversie van merlot-wijn”. Cot of auxerrois wordt tegenwoordig malbec genoemd. Die naam ligt beter in de markt.

De rustieke zwarte wijnen hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe, moderne stijl van robijnrode en elegante wijnen. Château du Cèdre in Vire-sur-Lot wordt tot de top van het Franse zuidwesten gerekend. Hun Prestige 2004, die Hans Moolenaar (023-5257739) aanbiedt voor € 13,50, heeft mooi rijp fruit zoals zwarte bessen en bramen.

Een klein ijzertje zorgt voor de nodige complexiteit. Een wijn die nu nog een beetje streng is, maar zal winnen met de jaren. Dat de wijn fantastisch kan ouderen, bewijst de Prestige uit 1989, die ik destijds op het château zelf had gekocht en deze week ontkurkte. Mooi oranjerood van kleur en een aardse geur van herfstbladeren, champignons en zelfs wat peperkoek. De wijn blijft overeind dankzij mooi rijp fruit.
klarewijn@telegraaf.nl

Hans Moolenaar 02 11 2007 een reactie

Champagne aan Zee

Champagne aan Zee, het grootste bruisende evenement van Nederland, wordt zondag 18 november op majestueuze wijze gehouden in de Hotels van Oranje in Noordwijk.
In de afgelopen jaren slaagde Perswijn er in om Champagne aan Zee en Sprankelend op de kaart te zetten. Maar er kan nog véél meer… en op deze vijfde editie laat Perswijn u daar op verrassende wijze kennis mee maken! In deze zeer ruime lokatie met vele zalen zullen weer meer dan duizend bezoekers van alle mousserende wijnen genieten.
Op de overzichtsproeverij zijn meer dan twintig champagnehuizen vertegenwoordigd.

Daarnaast zijn er in verschillende andere zalen een keur aan fraaie mousserende wijnen uit de gehele wereld te proeven. Er zijn ook weer wedstrijden georganiseerd, onder andere voor de beste Champagne Brut en de beste mousserende wijn buiten Champagne.
Tijdens het evenement vindt een beperkt aantal exclusieve masterclasses en presentaties plaats, waarbij afgevaardigden of producenten van een select aantal champagnehuizen uitleg geven over hun mooiste champagnes, die ze ook laten proeven. Middels geleide proeverijen kunnen de bezoekers leren én genieten van sublieme spijzen in combinatie met bijzondere champagnes. Enkele topchefs van Nederland kiezen hun favoriete champagne en bereiden heerlijke gerechten daarbij.


Finale top-10 Champagne

Op Champagne aan Zee, zondag 18 november, wordt de winnaar bekend gemaakt van de jaarlijkse trofee voor de Beste Champagne Brut. Een wedstrijd waaraan vrijwel alle belangrijke Bruts deelnemen. En dus ook met een finale die er niet om liegt. Een mix van –steeds betere- wijnen van kleine boeren en van beroemde grote huizen, zoals Bollinger, Gosset, Roeder en Taittinger.
Deze finalewijnen kunnen ook worden geproefd op dit bijzondere evenement. Interesse? Meldt u aan op de website van Perswijn, www.perswijn.nl


Barnaut, Blanc de Noirs
prachtige geur, breed en getoast, rokerig, tabak, peer en citrus, brede smaak, lengte, balans
Hans Moolenaar, € 25,95 lees meer..

Hans Moolenaar 01 11 2007 geen reacties

schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

HANS MOOLENAAR WIJNKOPERIJ BV / KvK Amsterdam 34067287 || Bloemendaal || tel: 023 525 77 39 || info@hansmoolenaar.nl