Wijnkoperij Hans Moolenaar
 
 Hans Moolenaar WijnkoperijOver Hans Moolenaar Wijnkoperij Shop/Assortiment Wijnkoperij Hans MoolenaarNieuws Hans Moolenaar Wijnkoperij contact met Hans Moolenaar Wijnkoperij Route naar  Hans Moolenaar WijnkoperijLinks met Hans Moolenaar Wijnkoperij


Hans Moolenaar Wijnkoperij


Nieuws van Hans Moolenaar

« De Telegraaf van 27 M… | | Bloemendaal Jazz 7 Ju… »

Nieuwsfeiten

Einde Australische wijn genaamd champagne of port

In de strijd om de naamvoering van champagne en port lijkt Australië de eerste verliezer. Vanaf volgend jaar mogen Australische wijnenen niet meer de naam champagne of port dragen. Dat is het gevolg van een 'wijnverdrag' tussen onderhandelaars namens Australië en de Europese Unie.

Het verdrag vervangt eerdere afspraken uit 1994 en moet nog worden goedgekeurd door de Australische regering en de EU-lidstaten. Het brengt Australische wijn ook onder de EU-regels voor etikettering.

Amerikaanse bedrijven kunnen nog wel de namen champagne en port gebruiken. De EU is daarover met de VS nog in onderhandeling.

De EU exporteerde vorig jaar voor 62 miljoen euro wijn naar Australië en importeerde voor 868 miljoen.

Champagne

De wijnen uit alleen de Franse Champagnestreek dragen de naam Champagne. Het is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk. 

Port

In de Portwet van 1756 wordt bepaald welke wijn port genoemd mag worden. Er staat in omschreven uit welk gebied de druif afkomstig moet zijn en welke druivensoorten gebruikt mogen worden. De Port-streek ligt in het noorden van Portugal langs de rivier de Douro.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagbladgeen reacties:


  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

HANS MOOLENAAR WIJNKOPERIJ BV / KvK Amsterdam 34067287 || Bloemendaal || tel: 023 525 77 39 || info@hansmoolenaar.nl