Wijnkoperij Hans Moolenaar
 
 Hans Moolenaar WijnkoperijOver Hans Moolenaar Wijnkoperij Shop/Assortiment Wijnkoperij Hans MoolenaarNieuws Hans Moolenaar Wijnkoperij contact met Hans Moolenaar Wijnkoperij Route naar  Hans Moolenaar WijnkoperijLinks met Hans Moolenaar Wijnkoperij


Hans Moolenaar Wijnkoperij


Nieuws van Hans Moolenaar

« Verandering Locatie W… | | Fotoimpressie wijnpro… »

CHAMPAGNE AAN ZEE & SPRANKELEND

Champagne aan Zee was een groot feest voor de meer dan 700 bezoekers in de Hotels van Oranje. Het grotere aantal bezoeker bevestigd  het beeld dat de interesse in mousserende wijn stijgend is.
Op deze overzichtsproeverij waren meer dan 20 champagnehuizen vertegenwoordigd en evenveel  producenten van mousserende wijnwereld  buiten champagne vertegenwoordigd.  Ook de speciale proeverijen (Roséchampagne, Kaviaar, Charles Heidsieck, Taittinger en Nicolas Feuillatte) waren allen volgeboekt.
 
Wat zou Champagne aan Zee zijn zonder een uitverkiezing van een ‘beste Champagne Brut’? Een winnaar die wordt gekozen na uitgebreid proeven van een groot aantal Brut Champagnes van kwaliteit. Een echte competitie, waarbij grote namen niet tellen. Want er wordt blind geproefd. En waar eerste worden een grote eer is, is het helemaal geen schande om geen winnaar te zijn. De kwaliteit is over de gehele linie domweg bijzonder goed.

De winnaars werden door het Perswijnpanel gekozen de uit de finalewijnen,die bekend werden gemaakt in nr. 7 van Perswijn. Een proeverij met veel grote namen, en ook de wijnen van een paar –steeds betere- kleine huizen, die ook nu verrassend uit de bus kwamen. Wederom werd de Philipponnat Royal Réserve tot winnaar gekroond. Het panel was er zelf confuus van. Maar het demasqué liet wederom dit resultaat zien. Dat Philipponnat steeds weer wint in zo’n sterk veld wil zeggen dat het domweg een heerlijke champagne is.
Een bijzonder eervolle tweede plaats was er voor de Barnaut Blanc de Noirs Brut, een zeer betaalbare champagne gemaakt van 100% pinot noir. Een bijzondere prestatie. De derde prijs ging naar de heerlijk elegante Henriot Brut Souverain. Henriot is misschien niet zo bekend, maar een huis dat fraaie champagnes maakt. Deze mooie derde plaats bewijst dat. We kunnen er weer tegen met de feestdagen.
1 Philipponnat, Royale Rés­erve, Vinites, 9
2 Barnaut, Blanc de Noirs, Hans Moolenaar, Tamis, 8
3 Henriot, Souverain, Henri Bloem, € 29,95


 
De wedstrijd voor de prijs van de beste mousserende wijn is altijd een spannende aangelegenheid, en op de een of andere manier vaak een wedstrijd tussen Frankrijk en Spanje. De helft van de finalewijnen kwam uit Frankrijk, de andere helft uit Spanje, op één wijn na, de Simonsig uit Zuid-Afrika. De finalewijnen worden blind geproefd, en tot verrassing van de panelleden is het niet altijd direct te zeggen of een wijn uit Spanje komt of uit Frankrijk, terwijl iedereen een Cava toch vaak direct meent te herkennen. Nee dus. Toch waren er twee Cava’s bij de beste drie, en de wijn die eindigde op de derde plaats is toch wel heel getypeerd als Cava, met een aangename vleug grassigheid, wat rokerigheid en een vleugje hooi en boenwas. Een heerlijke Cava, zo werd geoordeeld over deze Reserva Heredad van Segura Viudas. Tussen de nummers een en twee staakten de stemmen bijna, het verschil was echt een neuslengte. De Brisebarre Vouvray was prachtig vol, met mooie zuren en veel frisheid. De winnaar, de Giro Ribot Extra Brut, was nét even gelikter en verleidelijker, een heerlijke open Cava, aantrekkelijk en sappig in de smaak. Een fraaie winnaar!

De winnaars
1. Giró Ribot, Extra Brut
Mireia’s Import, € 11,45
 
Vignoble Brisebarre, Vouvray
Okhuysen, € 11,95
 
Segura Viu­das Reserva Heredad
Sligro, 7geen reacties:


  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

HANS MOOLENAAR WIJNKOPERIJ BV / KvK Amsterdam 34067287 || Bloemendaal || tel: 023 525 77 39 || info@hansmoolenaar.nl