Wijnkoperij Hans Moolenaar
 
 Hans Moolenaar WijnkoperijOver Hans Moolenaar Wijnkoperij Shop/Assortiment Wijnkoperij Hans MoolenaarNieuws Hans Moolenaar Wijnkoperij contact met Hans Moolenaar Wijnkoperij Route naar  Hans Moolenaar WijnkoperijLinks met Hans Moolenaar Wijnkoperij


Hans Moolenaar Wijnkoperij


Nieuws van Hans Moolenaar

« Barnaut Champagne - T… | | Presentatie Loire Sau… »

Wijnalmanak - 'n Late Publicatie..

Recent verscheen de Wijnalmanak 2010 – de beste wijnen onder €5. Het betreft een jubileumeditie, want dit is de twintigste. Vandaar dat een feestelijk extraatje werd toegevoegd in de vorm van zestig met zorg gekozen, echt goede mousserende wijnen. De selectie van de betaalbare stille soorten omvat ongeveer 850 stuks, de beste uit ruim 2400 die door tientallen importeurs en winkelketens werden ingezonden. Voor het eerst ben ik helemaal niet meer bij de gids betrokken geweest. Collega Harold Hamersma heeft de proefmarathon solistisch volbracht en tekent ook voor de met verve geschreven, deskundige notities. Zijn beste vondsten kregen sterren: 269 wijnen één ster, 43 wijnen twee sterren en een drietal wijnen drie sterren. Als gebruikelijk werden behalve wijnen ook leveranciers bekroond, op basis van het aantal opgenomen wijnen en het aantal sterren. Bij de supermarkten won Plus, gevolgd door Albert Heijn en Jumbo. Van de slijterijketens scoorde Dirck III het hoogst, met daarachter Gall & Gall en Mitra. Bij de wijnspeciaalzaken, soms ook kleine ketens, werd Henri Bloem/Hart’s de winnaar, terwijl een tweede en derde plaats bezet zijn door respectievelijk Gastrovino en Hans Moolenaar. Overzichten van de beste wijnen per soort (Chardonnay, Merlot, rosé, biologisch e.d.) bevat de nieuwe Wijnalmanak eveneens. En de vormgeving oogt fraaier dan ooit tevoren. Al met al is het een rijke, trekopwekkende gids die ik ongetwijfeld ook zelf váák ter hand zal nemen. Uitgeverij Spectrum  € 13,95.

geen reacties:


  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

HANS MOOLENAAR WIJNKOPERIJ BV / KvK Amsterdam 34067287 || Bloemendaal || tel: 023 525 77 39 || info@hansmoolenaar.nl